Nomadlivet över sommaren

Om några dagar kommer jag flytta ut ut mitt rum på Bäckedals Folkhögskola över sommaren. Så nu börjar mitt nomadliv på riktigt även om det bara kommer vara till slutet augusti då jag återvänder till skolan för att läsa MNT (Människa Natur Teknik).

Min resa kommer röra sig söder ut för att packa om och dumpa lite saker innan jag styr näsan öster ut mot den fantastiska bushcraftfestivalen i Estland 14-16 juni. På vägen dit kommer jag mellanlanda på Tormek för att bland annat hämta upp en diamantsten till min T-4 Bushcraft slipmaskin samt även få instruktioner och träna på att slipa träbearbetningsverktyget getfot.

Efter festivalen kommer jag fara ut i den värmländska skogen och det efterlängtade lugnet i skogslivet. Min tanke är tillbringa så mycket tid som möjligt ute i naturen och jag har därför varit sparsam med åtaganden under sommaren. Det kommer bli lite studier och så kommer jag hålla lite kurser både i egen regi och tillsammans med bland annat Bushcraft Sverige.

En annan sak jag ser fram emot är att laga mat med ingredienser från skogen samt laga bröd över öppen eld. Tänkte dra igång en surdeg så det blir finbröd till mina många bouillabaisse jag kommer göra.

Jag hoppas även på lite oväder så min tältkåta får bekänna färg. Är inte det minsta orolig för jag har en långtgående relation med Tentipi som startade då de hette Moskosel. Det är ju en 25 år sedan jag sov min första natt i ett.

Jag kommer erbjuda drop-in-kurser i sommar vilket innebär att man kommer till mig och så kör vi kurs. Jag har en ”ala carte” att välja ifrån och man betalar utifrån hur många dagar man går. Mer finns att läsa under kurser.

I sommar nås jag lättas genom mail. Kan inte lova att jag vittjar mailen varje dag men relativt ofta.

Happy bushcrafting!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *