Tillbaka på skolan

Äntligen tillbaka på skolan. Lovet blev lite längre än planerat på grund av delar till bilens motorvärmare saknades så jag fick snällt vänta till dessa dök upp.

Det är lite nya kursstarter så skolan har fyllts med ett gänga nya glada elever. Själv så inledde jag med att börja smida yxa som snart är klar. Skönt att komma igång med smidet igen men jag känner att huvudet först nu efter 4 dagar börjar komma igång och smidet går mer som jag vill.

2019 kommer bli ett händelsefullt år. Jag delge händelser och planer lite pö om pö så har kolla på bloggen, FB och Insta.

Jag önskar er alla en god fortsättning!

Uppe mitt i natten

Som vanligt sitter jag uppe i nattmörkret.

Sitter och filar lite på ett PM för kommande aktiviteter i sommar. Har även fått tillgång till en mängd tidskrifter som pockar på min uppmärksamhet. Jag kommer ägna dom mycket tid nu under julledigheten samt försöka göra massa saker som beskrivs i dessa under nästa år.

En vecka kvar av denna terminen på Forntida Smide. Det har gått otroligt fort och jag känner att jag inte en har börjat än. Nu återstår en termin till innan jag byter fokus och går över till forntida teknik i ett ganska stort spektra och kommer sedan fokusera på skinngarvning en termin.

Det händer en hel del

Mitt liv är väldigt trivsamt må jag säga. Att kunna verkligen fördjupa sig olika ämnen är minst sagt utvecklande. På dagen var jag i smedjan, sedan på kvällen var det kurstillfälle för jägarexamen och jag fick lyssna på en säljägare om hennes erfarenhet av denna jaktform. Efter detta blev det ett kort besök i snicken innan det bar iväg till smedjan igen.

Lyckades ha sönder ett gångjärn. Jag hade bearbetat det för mycket utan normaliseringar så det hade blivit lite mycket spänningar i det så en detalj sprack. Men det är dessa små saker som många ser som misslyckande som utvecklar oss. Visst så blev jag förbannad och luften gick ur mig när det hände. Men det är ju faktiskt inte värre än att jag gör ett nytt imorgon.

Det är även en hel del samarbeten på gång i lite olika sammanhang som jag tycker är väldans roligt. Hur dessa kommer ta sig form kommer att visa sig under 2019.

 

Under uppbyggnad

Jag har inte lagt den tid som jag behöver på denna sida. Förhoppningsvis kommer jag kunna gör det nu under julledigheten.

Det jag kan släppa redan nu är att det kommer finnas möjlighet att kunna sy sina egna mockasiner nu i sommar. Kursledaren är en helt underbar pedagog och otroligt kunnig. Det märks att han gillar vad han gör och att han har gjort det i 30 år.

Även så ser det ut som att jag kommer skippa att åka till den stora Bushcraftträffen i Kanada av bland annat ekonomiska skäl men det positiva med det är att jag då får utrymme att åka till Bushcraftfestivalen i Estland istället. Sitter i planeringsstadiet för den och det ser ut att bli grymt.