Workshop Weekend

WorkshopsBoendePlats

Workshop Weekend genomfördes första gången 2021. Den blev mycket lyckad och det var ingen tvekan om att den skulle bli ett årligen återkommande event. Motivationen för mig att anordna detta event var att jag ville skapa något som gav möjlighet till möten mellan människor. Jag ville att prestigelöshet och glädje skulle genomsyra hela evenemanget och flytta fokuset från kommers och prylar till lärande och kunskap.

Den första Workshop Weekend var tvungen att hållas liten på grund av Covid-19 och tanken är att hålla eventet litet och familjärt. Det kommer alltid vara ett begränsat antal platser. Under 2022 kommer vi erbjuda 50 platser och de som bokar tidigt kommer ha förtur till att välja workshops. Runt 2 veckor innan eventet kommer man kunna välja workshops och för övriga är det anmälan på plats som gäller.

Biljetter finner du >här<

Workshops och Workshopshållare

Kommer fylla på med workshops och workshopshållare här succesivt. Det är många som är klara men för at hålla spänningen öppen så släpps inte alla på en gång. Jag kan lova att det är en otroligt kompetent grupp av människor som kommer dela med sig under Workshop Weekend och det kommer finnas något för alla.

Harry Sepp

Harry har sedan barnsben varit ute i skog och mark och intresset har hållit i sig hela hans liv. Detta har lett till att han var mycket aktiv inom scoutrörelsen, sedan hemvärnet och gett ut ett flertal böcker inom bland annat överlevnadsämnet. Bland dessa kan man hitta den numer legendariska Arméns Överlevnadshandbok.Men hur kommer det sig att just denna ”gubbe” har varit så tongivande inom överlevnadsämnet, varit med och byggt upp samarbete inom överlevnad mellan Sverige, Finland och Estland. Vem är denna för många doldisen, hur kommer det sig att han var med på överlevnadsmarscherna?Detta och mycket mer kommer Harry att svara på under sin föreläsning. Han sitter på otroligt mycket kunskap och massa anekdoter och är en fröjd att lyssna på.

Flinta – Survival Flintknapping

Denna workshop kräver ingen förkunskap. Morten Kutschera är välkänd bland de som håller på med forntida teknik/primitive skills, Han är arkeolog och en grym flintasmed. I över 30 år har han hållit workshops och kurser samt gjort replikas till museer i Norge, Danmark och Tyskland.

Erki Vaikre

Erki är en sann skogsman. I Estland är han en av de som ligger bakom fler större event inom outdoor bland annat estlands bushcraftfestival. Hann besitter djup kunkap och är en rolig och god instruktör. Detta kommer bli en workshop man inte vill missa

Johan Forsberg

Johan Forsberg

På workshop Weekend kommer du träffa Johan Forsberg. Johan är en välkänd profil inom bushcraft i Sverige. Han besitter mycket kunskap om uteliv och är en riktigt trevlig prick att hänga med. Många skratt kan garanteras utöver en massa tips och trix.

Color of footprints on paper background

Spårning

När man lärt si lite om spårning är det som en slöja lyfts. En helt ny värld öppnar sig för en. Det finns spår precis överallt och att kunna följa ett spår och till slut komma fram till det man spårar är väldigt tillfredställande.

På Workshop Weekend kommer då under en workshop få inblick i spårning eller tracking som det även kallas. Här kommer du se att spårning är så mycket mer än klöv och fotspår (spårstämplar). Workshopen kommer hållas av Linus Övringe som är mycket kunnig och bra instruktör inom ämnet.

Fågelvandring

Vi kommer på lördagskvällen ta en tur i närområdet och titta efter djur och fåglar. Guida oss kommer Alfred Olofsson som är kunnig fågelskådare som jobbar med inventering och ringmärkning i området.
Kinnekulle har ett rikt djur och fågelliv så det kommer bli väldigt intressant.

Christian Johansson en mycket uppskattad föreläsare och otroligt färgstark person

Christian Johansson

Christian Johansson från Christians Trädgård kommer vara på plats där han pratar och lagar mat från naturen. Christian är en färgstark människa som man inte kan låta bli att bli inspirerad av, Trädgården som han har skapat drar tusentals personer som vill ta del av hans skapelse. Kom till Workshop Weekend och bli inspirerad.

Bushcraft Sverige

Bushcraft Sverige är en rikstäckande ideell intresseförening vars mål är att sprida och främja bushcraften i Sverige. Föreningen är på plats och har aktiviteter.

Eld

Eld är något som förenar oss och ger oss värme samt möjlighet till att laga mat och koka vatten. Att bemästra elden är en grundläggande färdighet som börjar gå förlorad i vårt moderna liv. Vi kommer under en workshop få insikt i eldens mystik och få handfasta praktiska tips hur vi kan använda och göra eld.

Tobias Karlsson

Tobias är en välkänd profil inom bushcraft i Sverige och mannen bakom Workshop Weekend. Under eventet kommer han hinna med att hålla en workshop utöver . Tobias har varit med att starta såväl Bushcraft Sverige som Bushcraftfestivalen. Han har i många år jobbat professionellt som instruktör och just naturnära liv är någon som han brinner för och lever med.

Boende

I biljettpriset ingår tältplats på en äng. Det finns även möjlighet att i skogen i närheten sätta upp tarp eller hammock.

Badplats i Vänern finns på promenadavstånd
Vatten för matlagning med mera finns på plats, tag med eget dricksvatten.
Tillgång till bajamaja.

AirBnB

Om man inte vill bo på området så finns det även på Kinnekulle finns det även en hel del airbnb-boenden. Tänk på att dessa är välbokade så man kan behöva vara ute i god tid och boka.

https://www.airbnb.se/kinnekulle-sweden/stays

Plats

Workshop Weekend hålls i vackra Kinnekulle hos Craft By Karlsson 400 m från Vänern.
https://goo.gl/maps/PMcEcLthGfv653Yd8

Det finns möjlighet att åka tåg till Trolmen som ligger några kilometer från Workshop Weekend. Observera att Trolmen har lite begränsat med avgång och ankomsttider.