Publicerad den Lämna en kommentar

Hamstra/Bunkra?

Jag fick frågan om jag hamstrar något nu i dessa Coronatider. Nja, skulle jag nog svara. Det jag har gjort är att jag tidigarelagt mina inköp för sommaren och min utevistelse lite. Normalt vid den här tiden brukar jag börja köpa på mig de varor jag behöver för sommaren eftersom det är en tid med mer fritid och mindre inkomst för mig. Jag försöker att vara ute i skog och mark så mycket jag kan.

Men det som skiljer från tidigare år är att jag har köpt på mig lite smör och mer olja. Kakor, jag har köpt på mig rätt mycket kakor. Normalt äter jag väldigt lite kakor, men tänker så här: skulle jag, vi (skolan) bli satta i karantän/stänga, vi är ett internat, så kan jag tillföra en liten moralhöjare till kaffet. Kaffe har jag alltid uppbunkrat med 🙂

Sedan går torken som vanligt och torkar ingredienser till sommaren. I skrivande stund torkas det kött som passar bra i en köttsoppa eller gryta. När det är klart ska det torkas lök och morötter.

Behöver vi bunkra upp?

Det är alltid bra att ha en viss beredskap så att vi klarar oss med det som finns hemma. Det som jag tycker är viktigare nu är att lyfta blicken hemifrån och se vilka som runt omkring oss som behöver hjälp. Du har säkert någon granne eller släkting som kan behöva hjälp med inhandling. Det som många även glömmer bort att många äldre är relativt isolerade och det kan medföra en större oro/otrygghet. Att vi erbjuder oss att handla år dom kan kräva relativt lite av oss men betyda väldigt mycket för dom och få dom känna sig sedda och bli trygga.

Så mitt råd är hjälp de äldre med inhandling och plocka ut mediciner, ha lite grejer hemma så du klarar av att sätta dig själv i karantän om du blir sjuk, se till att du har egna mediciner hemma. Och när du handlar gör det med måtta, kolla av hemma vad du har i frys och skafferi. Se till att köpa saker som gör att du gör av med det du redan har.

Bildresultat för keep calm be kind
Lämna ett svar