Publicerad den Lämna en kommentar

Craft By Karlsson tar med elden online

Nu så lanserar jag onlinekurser och föreläsningar. Detta är helt nytt för mig och jag ska inte sticka under stolen med att jag hellre gör sånt här ”på riktigt”. Men jag har testat det nu ett antal gånger och är väldigt positivt överraskad.

Det fungerar väldigt bra och är roligt. Enkelheten att kunna nå ut och för många att nå mig är otroligt trevlig. I skrivande stund finns det 2 föreläsningar och en kurs att anmäla sig till. Jag har valt att använda Microsoft Teams eftersom det är gratis för deltagarna och programmet är väl integrerat med office vilket gör det väldigt smidigt att dela med sig av dokument och även visa dessa under lektioner och föreläsningar.

För att delta behöver man en uppkoppling via någon mobil enhet som telefon eller platta alternativt en dator. Sedan behöver man ladda ner Microsoft Teams. När man lägger en order så får man ett meddelande med en länk till en grupp där man sedan blir tillagd i den lektion eller föreläsning man har valt. Sedan väljer man om man vill vara med på videolänk (gäller endast kurser) eller via ljud alternativt bara sitta och titta och lyssna.

De föreläsningar som finns att tillgå i skrivande stund är Bushcraftens historia och Krisberedskap genom friluftsliv. Sedan finns spårning som onlinekurs där man lär sig teoretiska grunder i spårning som hjälper till att man kan börja träna spårning.

Du hittar kurserna här

/Tobben

Lämna ett svar