Publicerad den Lämna en kommentar

Corona tvingar oss att tänka om

När jag 1997 höll min första kurs i Överlevnad visste jag inte att jag 21 år senare skulle starta en egen firma och erbjuda en mängd olika kurser. Idag är det faktiskt 2-års jubileum från det att jag startade Craft By Karlsson.

Framtiden är svår att förutse och ingen av kunde tänka oss att en liten baskilusk i form av Corona skulle påverka de flesta av oss så mycket och vi som jobbar inom friluftsliv är inget undantag. Craft By Karlsson följer självklart de instruktioner och riktlinjer som utfärdas och ser till att genomföra verksamhet på ett säkert sätt. Detta är inget nytt för oss.

Rent praktiskt är det inga större förändringar för kurser och aktiviteter eftersom de redan är såpass exklusiva med ett fåtal deltagare. Däremot utgår vissa moment som matlagning tillsammans, vi delar inte bivack på överlevnadsdygn med mera.

Det största påverkan är att en mängd evenemang har ställts in vilket i sin tur gör att schemat minst sagt numer är rätt luftigt. Detta genomför att det under sommaren kommer spelas in en del filmklipp samt tanken är att kunna erbjuda kortare lektioner och även livesändningar. Lektionerna kommer genomföras via Microsoft Teams till ett mycket förmånligt pris. Den största skillnaden mellan Teams och livesändningar är att i Teams kommer vi ha en interaktivt möte där det är lättare att ställa frågor, få tips och instruktioner eftersom vi ser varandra i en videokonferens. Det går även att stänga av videon och mikrofonen om man bara vill luta sig tillbaka och titta.

Nu finns det möjlighet till att skriva upp sig för att få Skogspost med information som till exempel när onlinekurserna startar och när nya kurser och träffar läggs ut.

Länk till Skogspost: http://eepurl.com/gYQfFb

Ta vara på den mertid många av oss nu har fått. Upptäck näräventyret! Utforska naturen runt omkring dig, ta med en fältflora och artbestäm växter, försök att hitta ätliga växter. Boken Vildplockat av Niki Sjölund är väldigt trevlig att utgå ifrån när man går på skattjakt efter växter. Leta efter spår (både människor och djur) och försök följa dom. Packa in några smörgåsar i smörpapp, grabba tag i Moran och gör en utflykt.

Happy Bushcrafting(-)people!

Lämna ett svar